Wormen zijn schadelijk voor je hond of kat. Ze kunnen allerlei gezondheidsproblemen veroorzaken, waaronder diarree, verminderde eetlust, bloedarmoede en in ernstige gevallen zelfs de dood. Daarom is het aangeraden om je huisdier periodiek te ontwormen met Milbemax. Milbemax is een ontwormingsmiddel dat snel en effectief werkt tegen alle soorten wormen. Het wordt aanbevolen om Milbemax iedere 3 maanden te gebruiken om je hond of kat tegen wormen te beschermen.

Welke dosering Milbemax moet ik gebruiken

Milbemax is verkrijgbaar in verschillende doseringen, afhankelijk van het lichaamsgewicht van je huisdier. Zo zijn er speciale Milbemax tabletten verkrijgbaar voor kittens en puppy’s. Ook zijn er speciale Milbemax tabletten verkrijgbaar voor grote honden. Het is dus erg belangrijk dat je deze niet gebruikt voor kleinere honden! Het is daarbij erg belangrijk om de bijsluiter te lezen om zeker te weten hoeveel tabletten van Milbemax je je huisdier eenmalig toe moet dienen.

Hoe snel werkt Milbemax

Milbemax werkt binnen 24 uur. Het is daarbij goed om te weten dat Milbemax bestaat uit twee verschillende werkende bestanddelen, namelijk milbemycine oxime en praziquantel. De eerste hiervan doodt de wormen en het tweede bestanddeel zorgt ervoor dat de wormen ook makkelijker te verdrijven zijn uit het maag-darmkanaal. Milbemax beschermd daarbij tegen de meest voorkomende soorten wormen, zodat je hond of kat een zo breed mogelijke bestrijding krijgt.

Hoe vaak moet ik mijn hond of kat ontwormen met Milbemax

Een volwassen hond of kat kun je het beste vier keer per jaar ontwormen met Milbemax. Dit komt doordat wormen niet altijd even goed op te merken zijn en je hond of kat hier toch last van kan hebben. Bij kittens en puppy’s ligt dit net wat anders. Een puppy moet vanaf twee weken oud elke twee weken worden ontwormd tot twee weken na het spenen. Hierna moet de puppy tot ze een half jaar oud zijn maandelijks worden ontwormd met Milbemax. Bij voorkeur gebeurt dit tegelijkertijd met de lacterende teef, dit geldt overigens ook voor kittens. Een kitten moet vanaf drie weken oud elke twee weken worden ontwormd tot twee weken na het spenen. Daarna moet dit elke maand gebeuren totdat de kitten een half jaar oud is.

Milbemax kopen

Voordat je Milbemax koopt, is het dus erg belangrijk om zeker te weten dat je het juiste ontwormingsmiddel kiest op basis van de leeftijd en het gewicht van je huisdier. Milbemax heeft aparte ontwormingstabletten voor grote katten, grote honden, puppy’s of kleine honden en kittens of kleine katten. Raadpleeg tenslotte altijd de bijsluiter van Milbemax voor de exacte dosering!

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *