Als je met regelmaat last hebt van een droge mond dan kun je daar van alles tegen doen. Er zijn tal van producten te koop die problemen in de mond kunnen oplossen en klachten kunnen verlichten. Hieronder valt dus ook de droge mond. Het aanbod is erg groot dus je kijkt het beste eerst goed wat er allemaal verkrijgbaar is. Zo vind je een product dat bij jou past en waarmee je ook je problemen op de juiste manier kunt aanpakken.

Ga voor een product zonder chemische toevoegingen

Welk product je kiest is vrij persoonlijk, maar het is daarbij zaak goed te kijken wat het meeste geschikt is voor jouw specifieke klachten. Misschien is het goed om voor verschillende producten te kiezen zoals mondwater, tandpasta, pastilles, sprays of kauwgom. Voor alle producten geldt dat je het beste kiest voor natuurlijke varianten waaraan zo min mogelijk chemische stoffen zijn toegevoegd. Op die manier kun je de producten altijd veilig gebruiken en zijn ze voor nagenoeg iedereen geschikt.

Speciale kauwgom tegen monddroogheid

Kies je voor het gebruik van kauwgom? Dan is Moist-R™ biologische kauwgom een goede keuze. Deze kauwgom is namelijk volledig natuurlijk en er zijn geen kunstmatige hulpstoffen aan toegevoegd. De kauwgom bevat als belangrijkste middel tegen monddroogheid xylitol. Deze is, in tegenstelling tot veel andere soorten kauwgom, gemaakt van natuurlijk berkenhars zodat deze altijd veilig is in gebruik en geen wondjes of andere problemen in de mond veroorzaakt.

Geen bijwerkingen maar wel een gehydrateerde mond

De kauwgom stimuleert de aanmaak van extra speeksel, zorgt ervoor dat je geen tandplak krijgt en gaat tandbederf tegen. Daarnaast is de kauwgom fris van smaak, makkelijk te kauwen omdat deze vrij zacht is en beschadig je er het tandglazuur niet mee. De kauwgom zorgt voor een goede zuurbalans in de mond zodat er geen extra bacteriën worden aangetrokken die voor een vieze adem kunnen zorgen. En uiteraard wordt je mond minder droog, want dat is wel de bedoeling.

Mondwater met werkzame ingrediënten tegen een droge mond

Mondwater is er in tal van soorten. Als je dit middel graag gebruikt en last hebt van een droge mond kun je ook kiezen voor een soort mondwater die dat tegengaat. Een goed voorbeeld hiervan is OxyFresh Lemon mondwater. Door de citrus en mint die erin zit krijg je direct een frisse mond en zorgen deze er samen met de Aloë Vera voor dat je mond minder droog wordt, omdat je zelf meer speeksel aanmaakt. Daarnaast zitten er in dit mondwater werkzame bestanddelen zoals OxyGene, zinklactaat, actieve zuurstof en xylitol. Deze stoffen zorgen ervoor dat je diverse klachten in de mond ermee kunt aanpakken. Zo ben je in één keer geholpen als je mondproblemen hebt en hoef je er niet allerlei verschillende producten voor aan te schaffen.

Wanneer alleen water niet meer helpt

Je mond vochtig houden is doorgaans niet zo moeilijk want als je voldoende water drinkt is dat prima te doen. Toch kan een droge mond wel steeds terugkomen en met wat pech kan dit zelfs nog meer problemen opleveren. Om dit te voorkomen pak je het probleem het beste bij de bron aan zodat het opgelost wordt en je mond prettig en fris blijft aanvoelen. Hiervoor kun je ook een compleet pakket kopen om monddroogheid tegen te gaan.

Pastilles, tandpasta en mondwater in één pakket verkrijgbaar

In een pakket van Oxyd8 Dry Mouth zitten pastilles, tandpasta en mondwater. De laatste twee producten bevatten hydraterende ingrediënten zodat je mond direct fris aanvoelt en je klachten reeds verlicht worden. De pastilles kun je gewoon tussendoor gebruiken op het moment dat je een droge mond voelt en niet kunt poetsen of spoelen. Er zit geen suiker in dus ze vormen geen aanslag op je tanden.

Maak je mond minder droog met diverse producten

In het OraRelieve Droge Mond Pakket zitten vier verschillende producten die er allemaal op gericht zijn een droge mond zo goed en snel mogelijk aan te pakken en de problemen te verlichten. Je vindt er tandpasta, mondwater, gel en spray in terug waaraan geen kunstmatige toevoegingen gedaan zijn die mogelijk bijwerkingen hebben. Zo weet je zeker dat je de producten allemaal veilig kunt gebruiken en zo vaak als nodig is of dat jij wilt. Met de Oralieve Moisturising Mouth Gel haal je een mondgel in huis die bij veel gebruikers favoriet is.

Populaire gel tegen een droge mond

Deze gel is natuurlijk niet voor niets zo populair. Doordat de gel meteen werkt ondervind je er als gebruiker direct profijt van. De gel verlicht de klachten in de mond en heeft een verzachtende werking. Daarnaast is deze verlichting niet voor even maar blijvend en dat is uiteraard zeer gunstig. De gel stimuleert de natuurlijke speekselaanmaak waardoor je mond meteen een stuk minder droog aanvoelt. Slikken, eten maar ook praten wordt daardoor ook een stuk eenvoudiger. Je kunt er voor kiezen de gel afzonderlijk te gebruiken maar in combinatie met een van de andere producten uit het pakket is ook altijd mogelijk. Deze zijn niet voor niets goed op elkaar afgestemd en stimuleren elkaars werking ook.

Werking van de hydraterende gel

De gel kan wel tot acht uur lang werken, zeker als je deze ’s avonds voordat je naar bed gaat, aanbrengt. Overdag is de werking wat korter maar kun je de gel natuurlijk ook weer opnieuw aanbrengen. De gel zorgt voor een geneutraliseerde PH-waarde in de mond waardoor er geen zuur teveel in zit. Dit zuur trekt namelijk schadelijke bacteriën die een slechte adem tot gevolg kunnen hebben aan en dat is niet gunstig. De gel heeft een milde smaak zodat deze bij veel gebruikers als goed ervaren wordt en niet te sterk bevonden wordt. De gel zorgt direct voor een minder droog gevoel in de mond en beschermt daarnaast ook je tanden en kiezen tegen zuur en bacteriën. De aanwezige xylitol in de gel gaat ook cariës tegen.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *