Als je enorme triceps wilt bouwen, moet je de juiste oefeningen doen. Veel mensen maken de fout om slechts één of twee oefeningen te doen en goede resultaten te verwachten. Dat gaat niet gebeuren. Om de gewenste look te bereiken, moet je verschillende oefeningen doen die gericht zijn op alle drie de hoofden van de triceps-spier. In deze blogpost bespreken we vijf van de beste triceps-oefeningen waarmee je vandaag nog kunt beginnen!

Close grip bench press

De eerste oefening is de close grip bench press. Deze oefening richt zich niet alleen op je triceps, maar ook op je borst en schouders. Om deze oefening te doen, moet je de halter naar de borst laten zakken terwijl je je ellebogen dicht bij het lichaam houdt. Druk vervolgens het gewicht weer omhoog totdat je je armen volledig hebt uitgestrekt. Zorg ervoor dat je tijdens de hele beweging een neutrale ruggengraat behoudt.

Cable Pushdowns

De tweede op onze lijst zijn cable pushdowns. Deze oefening kan worden uitgevoerd met een enkel handvat of met twee handvatten die op schouderhoogte aan een kabelmachine zijn bevestigd. Begin door de handgreep(en) vast te pakken en naar beneden te trekken totdat ze bijna uw dijen raken. Houd je ellebogen licht gebogen en dicht bij je zij terwijl je deze beweging uitvoert.

Overhead Triceps Extensie

Derde op onze lijst is de overhead triceps-extensie. Deze oefening kan worden uitgevoerd met een halter of een EZ-curlstang. Begin door het gewicht boven je hoofd te houden en zorg ervoor dat je je ellebogen dicht bij elkaar houdt. Laat vervolgens het gewicht achter je hoofd zakken totdat het uw bovenrug raakt voordat je het weer omhoog drukt. Het is belangrijk om je core strak te houden tijdens deze beweging voor maximale resultaten.

Dips

De vierde op onze lijst is dips. Dips zijn een geweldige manier om alle drie de hoofden van de triceps-spier te richten en snel sterke armen te bouwen. Om deze oefening goed uit te voeren, moet je jezelf steunen op twee evenwijdige staven terwijl je je benen gestrekt en voor je uit houdt. Laat vervolgens je lichaam zakken totdat je bovenarmen evenwijdig aan de vloer zijn voordat je jezelf weer omhoog drukt.

Kickbacks

Ten slotte is onze laatste oefening de kickbacks. Deze oefening traint de triceps-spier vanuit een andere hoek en kan helpen om snel massa op te bouwen. Om deze oefening uit te voeren, moet je een halter in één hand houden en naar voren buigen op de heupen terwijl je de ruggengraat neutraal houdt. Strek vervolgens je arm achter je uit totdat deze evenwijdig aan de vloer is voordat u deze weer naar beneden brengt. Zorg ervoor dat je de elleboog dicht bij je zij houdt terwijl je deze beweging uitvoert voor maximaal effect.

 

Deze vijf oefeningen zijn enkele van de beste manieren om snel en effectief enorme triceps te bouwen. Probeer ze op te nemen in je trainingsroutine en kijk hoe je triceps beginnen te groeien!

 

Vergeet niet om deze oefeningen altijd uit te voeren met de juiste vorm en veiligheid in het achterhoofd. Als u ooit niet zeker weet hoe u een oefening moet doen, kunt u het beste een getrainde professional raadplegen voor advies. Zo zorg je ervoor dat je het meeste uit je trainingen haalt en voorkom je blessures. Veel succes!

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *