Haarverlies bij vrouwen is een veelvoorkomend probleem en veel vrouwen kiezen ervoor om haartransplantaties te ondergaan om het probleem aan te pakken. Een haartransplantatie is een chirurgische ingreep waarbij het haar uit het donorgebied wordt verwijderd en op de plaats van de ontvanger wordt geplaatst. Het ontvangende gebied moet meestal eerst worden onthaard, wat wordt gedaan met lasers of elektrolyse.

Oorzaken van haarverlies bij vrouwen

Een van de meest voorkomende oorzaken van haarverlies bij vrouwen is genetica. Als je moeder of grootmoeder dunner wordend haar had, is de kans groot dat jij dat ook krijgt. Hormonale veranderingen kunnen ook haaruitval bij vrouwen veroorzaken. Dit kan te wijten zijn aan zwangerschap, menopauze of problemen met de schildklier. Bepaalde medicijnen, waaronder die voor artritis en kanker, kunnen ook haarverlies bij vrouwen veroorzaken. En tot slot ervaren vrouwen vaak haaruitval na een haartransplantatie.

De voordelen van haartransplantaties

  1. Haartransplantaties zijn een geweldige manier voor vrouwen om hun zelfvertrouwen te herstellen. Veel vrouwen hebben last van haaruitval, wat een negatief effect kan hebben op hun zelfbeeld. Een haartransplantatie kan helpen dit om te keren en vrouwen meer zelfvertrouwen te geven.
  2. Een ander voordeel van haartransplantaties voor vrouwen is dat het hen kan helpen hun haar terug te laten groeien. Vrouwen verliezen vaak hun haar door genetische factoren of door bepaalde medische aandoeningen. Een haartransplantatie kan hen helpen om het haar dat ze verloren hebben terug te krijgen.
  3. Ten slotte kunnen haartransplantaties ook helpen om het algehele uiterlijk van de haarlijn van een vrouw te verbeteren. Dit is vooral belangrijk voor vrouwen die last hebben gehad van een terugtrekkende haarlijn of die dunner wordend haar hebben.

De procedure

De haartransplantatieprocedure is relatief eenvoudig en kan worden uitgevoerd in een spreekkamer. Eerst zal de arts de hoofdhuid verdoven met een plaatselijke verdoving. Vervolgens verwijdert hij een klein stukje huid van de achterkant van je hoofd en verdeelt het in kleine grafts. Elke graft bevat één of twee haren. De grafts worden vervolgens in kleine incisies in het kale gebied geplaatst. De hele procedure duurt meestal ongeveer vier uur.

Hersteltijd

De meeste vrouwen die een haartransplantatie ondergaan, ervaren een zeer snelle hersteltijd. In de meeste gevallen kunnen ze binnen een paar dagen terugkeren naar hun normale activiteiten. Dit is gedeeltelijk te wijten aan het minimaal invasieve karakter van de procedure. De chirurgische techniek die in onze kliniek wordt gebruikt, houdt in dat de haarzakjes één voor één uit de achterkant van het hoofd worden verwijderd en in het kalende gebied worden getransplanteerd. Dit resulteert in minimaal trauma aan de hoofdhuid en een snel genezingsproces.

 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *