Heb je de laatste tijd last van kwaaltjes of pijntjes of loop je al langere tijd met een blessure rond, dan is het tijd om naar de fysio te gaan. De therapeuten bij de fysio zijn namelijk gespecialiseerd in dit soort pijntjes en blessures en helpen je deze te verlichten of zelfs helemaal vanaf. Voordat je naar de fysio gaat, zijn er een paar dingen belangrijk om te weten. Hierom hebben we dit artikel voor je geschreven. Hieronder vind je een paar tips voor als je naar de fysiotherapeut gaat.

Kies de juiste match voor jou uit

Het is belangrijk dat je een goede match uitkiest voor jouw wensen en klachten. Zoek bijvoorbeeld iemand die gespecialiseerd is in bepaalde lichaamsonderdelen of bepaalde blessures. Daarnaast is het natuurlijk ook fijn om iemand in de buurt te hebben. Woon je in de buurt van of in Naarden, kies dan een goede Fysiotherapie Naarden. Zorg er in ieder geval voor dat je een goede match hebt met degene waar je meerdere fysio-afspraken naartoe moet. Dan voel je je meer op je gemak en is zo’n afspraak ook nog eens gezellig. 

Zo bereid je je goed voor

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom hebben we ook nog wat tips over het voorbereiden op een fysiotherapie-afspraak:

  Check goed bij je zorgverzekering of de fysio vergoed wordt. Meestal is dat wel, maar kan toch voorkomen dat er uitzonderingen zijn.

  Je hebt niet meteen een verwijzing van de dokter nodig. Je kunt dus meteen de fysiotherapeut bellen voor een afspraak.

  Plan bij een goede match meteen een paar afspraken vooruit. Niet alleen fijn voor je planning, maar ook zodat je zeker weet dat je nog even door kan.

  Trek makkelijke kleding aan, die je eventueel uit kan trekken of kan verschuiven als dat nodig is bij de fysio.

  Zoek iemand met goede reviews, zoals bij remarkablephysiotherapy.nl.

 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *