De kans is ontzettend groot dat je nog niet eerder hebt gehoord over nano ijzer. Het gaat hierbij dan ook om een revolutionaire nieuwe vorm van ijzer. Op het ogenblik dat ijzerdeeltjes over een grootte van slechts enkele nanometers beschikken kan er worden vastgesteld dat ze over een bijzonder krachtig effect beschikken. Voor deze deeltjes geldt dat ze niet alleen bijzonder snel, maar daarnaast ook volledig worden opgenomen door verschillende delen van ons lichaam. Het kan hierbij dan niet alleen gaan om onze huid, maar ook om bijvoorbeeld de slijmvliezen. Des te kleiner deze deeltjes zijn des te helderder de kleur zal zijn. Bovendien geldt in dit geval ook, des te beter de werking zal zijn. Wil jij graag meer ontdekken over dit type ijzer? Dan moet je absoluut verder lezen!

Wat maakt het gebruik van nano ijzer zo interessant?

Het belang van ijzer voor ons lichaam is ongetwijfeld bekend. Het is echter zo dat bepaalde vormen van ijzer erom bekend staan niet alleen maar een zegen te zijn voor ons lichaam, integendeel. Het is mede omwille van deze reden dat er tegenwoordig zoveel aandacht wordt besteed aan nano ijzer. Laat ons alvast even kijken naar enkele zeer belangrijke voordelen waar je hierbij op kan rekenen:

  • Er wordt door nano ijzer geen obstipatie of een verstoring van de darmflora veroorzaakt. Dat is wel vaak het geval bij andere ijzerverbindingen. 
  • De opheffing van een ijzertekort kan aanzienlijk sneller bewerkstelligd worden; 
  • Het is veilig in te zetten bij het vermoeden van een ijzertekort;

De hierboven aangehaalde voordelen zijn zeker en vast nog niet alles, integendeel. Toch maken deze voordelen reeds duidelijk dat er enkele uitstekende redenen aan te halen zijn om te kiezen voor dit type ijzer in vergelijking met andere ijzerverbindingen. 

Nog meer voordelen waar je op kan rekenen

De voordelen die zijn verbonden aan nano ijzer die we hierboven hebben aangegeven zijn op zich reeds ontzettend interessant. Dat is echter niet alles. Er zijn immers nog heel wat andere interessante voordelen waar je eveneens op kan rekenen. Denk op dit vlak concreet aan:

  • Dit type ijzer wordt aanzienlijk sneller opgenomen door het lichaam;
  • Voor dit type ijzer geldt dat ze 100 procent zuiver is en vrij van hulpstoffen;
  • Ze is niet alleen smaak-, maar bovendien ook geurloos;
  • Er is minder nodig om een gelijkwaardig of beter resultaat te kunnen behalen als bij andere ijzerverbindingen;

Ondanks het feit dat dit type ijzer in de praktijk ook zeker door volwassenen kan worden gebruikt is het toch zo dat ze ook zeer geschikt is voor niet alleen kinderen, maar ook voor bijvoorbeeld dieren.

Uiteenlopende hoeveelheden en doseringen 

Wanneer je nano ijzer gaat innemen wordt het algemeen aanbevolen om de vloeistof gedurende één minuut in de mond te houden alvorens deze door te slikken. Dit is vereist omdat er alleen op die manier sprake kan zijn van een optimale opname door het slijmvlies. Hou er bovendien ook rekening mee dat de dosering van nano mineralen afhankelijk kan zijn van de situatie in kwestie. Wanneer er sprake is van bepaalde klachten is het bijvoorbeeld zo dat het wordt aangeraden om zo’n 30 ml per dag in te nemen. Wanneer er sprake is van een “onderhoud” zou het voldoende kunnen zijn om 10 à 20 ml per dag te gebruiken. Dat maakt in de praktijk natuurlijk een significant verschil.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *